100 års jubilæum

100 års jubilæum


Danmarks Fiskehandlere

I 2017 kan Danmarks Fiskehandlere fejre sit 100 års jubilæum, og det skal naturligvis ikke forbigås i tavshed, men fejres med manér, udtaler formand for Danmarks Fiskehandlere, Martin Maric. – Vi har ikke kunnet finde sikre dokumenter for hvornår på året i 1917, foreningen blev etableret; derfor har vi besluttet at vælge en passende dato. Foreningens jubilæum vil blive fejret onsdag den 16. august 2017, hvor der bl.a. vil blive arrangeret en særskilt 100 års jubilæumskampagne for medlemmerne af foreningen, fortæller Martin Maric videre.

– Vi har drøftet mange forslag til fejringen, bl.a. muligheden for at sælge sildefileter til samme pris som for 100 år siden, men vi er endt ud med, at der i stedet laves en kampagne på hele rødspætter. Sekretariatet for Danmarks Fiskehandlere vil udfærdige diverse markedsføringsmaterialer til butikkerne med bl.a. opskrifter, diverse billedmateriale og plakater, udtaler Martin Maric. Vi glæder os sammen med vore medlemmer af foreningen umådelig meget til fejringen af jubilæet, det bliver sjovt, og det bliver godt, slutter formand Martin Maric.

Danmarks Fiskehandlere er en brancheforening og interesseorganisation for alle selvstændige danske fiskehandlere. Foreningen blev Danmarks Fiskehandlere blev stiftet i 1917. Branchen var på sit højeste i 1950erne, hvor der var omkring48 lokalforeninger og et samlet medlemstal på over 1400 medlemmer. Forbruget af fersk fisk var i 50’erne på omkring 12 kg pr. indbygger. Siden er både forbruget af fersk fisk og antallet af fiskeforretninger faldet drastisk, primært på grund af ændringer i forbrugsmønster og i detailhandelsstrukturen. I slutningen af 80’erne og i begyndelsen af 90’erne begyndte interessen for at spise fisk igen at vokse i den danske befolkning, og faldet i butiksantal stilnede af. Danmarks Fiskehandlere har arbejdet ihærdigt på at styrke denne udvikling med nye initiativer, herunder butikskampagner, opskrifter og reklamemateriale til medlemmerne. Foreningen sikrer ligeledes, at medlemmerne altid er opdateret med den nyeste lovgivning inden for fødevareområdet. Dette sker bl.a. via en opdateret branchekode, nyhedsbreve, medlemsmøder og lignende. Sekretariatet har til huse i Odense og har åbent mandag-torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 9-13.

 

Tilbage

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies