Hele branchekoden til fiskehandlerne har fået et ansigtsløft, hvor layoutet er blevet mere simpelt og kontrolskemaerne overskuelige. Desuden er branchekoden blevet opdateret med de ny mærknings- og sporbarhedsregler samt udbedrede afsnit om fiskefars og listeria.
I skrivende stund ligger branchekoden til verifikation i Fødevarestyrelsen, tidshorisonten er ukendt, men så snart koden er verificeret, vil fiskehandlerne, via „Flaskeposten“ (internt nyhedsbrev, red.), blive bedt om at tilkende give, om de ønsker at blive koblet på e-smiley (husk, at oprettelse og support til e-smiley allerede er betalt igennem dit medlemskab). Hvis dette er tilfældet, vil branchekoden straks, du er oprettet, være tilgængelig via e-smiley. De fiskehandlere, der ikke vil benytte sig af e-smiley, vil få branchekoden tilsendt i papirform. Bemærk at denne proces tager yderligere tid.
I juli måned gennemfører Fødevarestyrelsen kontrol af virksomheders risikoanalyse, egenkontrol og procedurer for rygning og grillstegning af kød, skriver Dansk Erhverv. Formålet med kampagnen er at sikre, at der tages de rette forholdsregler for at begrænse dannelsen af PAH. Fødevarer kan blive forurenet med PAH (Polycykliske aromatiske hydrocarboner) under rygnings-, opvarmnings- og tørringsprocesser, hvor forbrændingsprodukter kan komme i direkte kontakt med fødevarerne. PAH er kræftfremkaldende og skader gener, hvorfor indtaget bør begrænses. Kontrollen vil besøge restauranter, slagterforretninger, fisk- og vildtforretninger, smørrebrøds- og delikatesseforretninger, kødproduktvirksomheder og fiskevarevirksomheder.
Kilde: Fødevarestyrelsen