Fiskesalg med spræl

Fiskesalg med spræl


Birthe Lyngsø

Det skal være en oplevelse at komme til fiskehandleren, siger Patrick og Dorthe Wendin, som sammen ejer den nyåbnede fiskebutik ”Rejekælling & Søn” i Albertslund Centrum. Ved årsskiftet overtog Dorthe og Patrick Wendin Steff’s fisk i Albertlund, og længe varede det ikke, før det nye lidt usædvanlige navn ”Rejekælling & Søn” kom op på facaden. Så gik der et par hektiske uger med at klargøre butikken og blive fortrolige med den medfølgende maskinpark inden de midt i januar kunne byde kunderne velkommen.

Vi vidste på forhånd, at butikken havde en stor fast kundekreds. Alligevel blev vi overraskede over at blive så positivt modtaget. Vi ligger dør om dør med Center Slagteren, og kunderne giver udtryk for, at de er glade for fortsat at have både fiskehandler og slagter i centret. De mange kunder har givet ekstra travlhed, og der har endnu ikke været tid til at få realiseret ambitionerne om at få sat mere spræl i indretningen af butikken.

Vi har planer om at lave nogle sjove opstillinger, at få hængt inspirerende fiskeplancher op, og i det hele taget få nogle flere farver på væggene, så kunderne oplever, at her er hyggeligt og tid til en god betjening. Men den side af sagen bliver der nok lidt mere tid til, når der fra første marts bliver ansat ekstra personale, siger butikkens nye indehavere. Passionen driver værket 25-årige Patrick og hans mor Dorthe har altid tilbragt timevis sammen i køkkenet og er levende interesseret i at lave lækker mad. Drømmen om at åbne egen café eller delikatessebutik er de også fælles om. Da de derfor blev opmærksomme på, at Steff’s Fisk i Albertslund Centrum var til salg, sprang de til med det samme. Med vores nye butik gør vi vores fritidsinteresse til en levevej, siger Patrick, der lige som sin mor Dorthe har en baggrund som selvstændig konsulent. Jeg har været i detailsektoren og blandt andet arbejdet på Nordhavns Fisketorv. Så det er ikke helt ukendt land, jeg træder ind på. Men der en del nyt at sætte sig ind i. Derfor er vi glade for at have en rutineret fiskemand fra den tidligere butik til at komme her hver dag og hjælpe os.

Det skal være lettere at få fiskpå bordet

En af de udfordringer, de møder som nyslåede fiskehandlere, er at få afstemt indkøbene, så der bliver udsolgt hver dag og dermed plads til friske leverancer. Hver aften bliver der derfor lagt planer for den følgende dag – herunder hvilke færdigretter, der skal laves, så de har overblik over, hvad der skal bestilles hjem. De friske råvarer kommer fra en vestjysk leverandør og fra Fisketorvet i Nordhavnen. Sortimentet er bredt – med en overvægt af årstidens danske fisk. Det har overrasket os, at der er så mange ældre blandt vores kunder, og her er der flere, der foretrækker at købe hele fisk, som de tilbereder fra bunden.

Men vi har også en stor kundekreds af unge og yngre familier med børn. Og det typiske mønster er, at unge godt vil spise fisk, hvis blot det ikke kræver for meget forarbejde at tilberede den. Derfor har vi et stort udvalg af færdige fiskeretter, som er lige til at sætte i ovnen og lune. Så laver vi også forskellige former for tilbehør, der passer godt til, hvad enten det nu er rødbedesalat, humus eller f.eks. tzatziki, siger Patrick, der tilføjer, at deres ovnklare fiskeretter også er blevet godt modtaget af det lidt ældre publikum. Vi bør jo generelt spise langt mere frisk fisk, og her gælder det om også at få børnene med, så vi har valgt at have et særligt udvalg til børn på menuen, f.eks. i form af små mundrette fiskefrikadeller, fiskepinde, små bakker med fiske/ skaldyrstapas eller andet, som ungerne er glade for, supplerer Dorthe.

Den 1. april er ”Rejekællingen & Søn” inviteret til at deltage i en madfestival i centret sammen med den lokale Føtex, og her ser de frem til at præsentere et udvalg af deres mange fiskespecialiteter og røgvarer. Og til Påske tager de ifølge Patrick endnu et skridt, hvor de lancerer salg ud af huset med hele fiskemenuer. Vi er blevet overraskende godt modtaget af kunderne og har haft travlt lige siden åbningen, siger Patrick.

Tilbage

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies