Fiskehandler i stort format

Fiskehandler i stort format


Lotte og Dan Adamsen driver fiskehandel, restaurant og sushi-bar på havnen i Gilleleje. Derudover sælger de fisk på nettet
Af Eivind Sønderborg Johansen

Adamsen´s Fisk på havnen i Gilleleje er formentlig Sjællands største fiskeforretning. Forretningen drives i dag af parret Dan og Lotte Adamsen. 

Dan overtog forretningen i 1993 efter sin far, Jørgen, og han tilhører den tredje generation af fiskehandlere i familien Adamsen.

Forretning med vokseværk

Adamsen´s Fisk har haft vokseværk, efter at Dan og Lotte overtog stedet. Det er ikke kun fersk fisk, der i dag ryger over disken. Forretningen fik i 90’erne en fastfood-afdeling, og i 2005 åbnede parret et spisested for sushi-elskere, Skaldyr & Sushi Bar. I 2013 blev forretningsområdet udvidet med en nethandel, der leverer frisk fisk direkte til kunder på Nordsjælland og i det nordlige København. I 2014 købte Lotte og Dan Restaurant Brasseriet på Gilleleje Havn med både fisk og bøffer på menukortet.

90 medarbejdere i højsæsonen

Med sine mange aktiviteter beskæftiger familien Adamsen 90 medarbejdere i sommersæsonen og 20 i vinterhalvåret. I selve fiskeforretningen er der ca. otte medarbejdere om sommeren og fire-fem stykker om vinteren.

En af forklaringerne på fremgangen og væksten i Adamsen´s Fisk har ifølge Dan Adamsen at gøre med faglig stolthed, godt håndværk og gode råvarer. 

- Vi får ikke fisk gennem mellemhandlere, men køber ind direkte på net-auktioner i Thyborøn og Gilleleje. Det er fisk landet af fiskere, som vi kender og har tillid til, så vi ved, at kvaliteten er i orden. Nogle fiskehandlere er ikke selv i stand til at skære fisk op i dag, fordi de ikke har lært det. Vi skærer selv op, og det er med til at give os god føling med den kvalitet, vi leverer til kunderne, siger Dan Adamsen.

Han har selv lært at skære fisk op af faderen Jørgen Adamsen, der igen havde lært det af sin far, Richard Adamsen.

Færdigretter vinder indpas

Dan Adamsen har noteret sig, at fersk fisk har måttet afgive plads i forretningen til færdigretter.

- Den udvikling skyldes bl.a., at mange forbrugere i dag ikke ved, hvordan man håndterer fisk. Vi vil gerne holde fast i salget af fersk fisk, og har bl.a. udgivet en kogebog med fiskeretter for at vise kunderne, at det ikke er så svært at tilberede et måltid af fisk, forklarer Dan Adamsen.

Det er 10 år siden at familien Adamsen åbnede Skaldyr & Sushi Bar på havnen i Gilleleje.

- Jeg troede dengang, at den store interesse for sushi ville dale efter en periode, men det har ikke været tilfældet, og det skyldes måske tendensen til, at forbrugerne i dag gerne vil have sunde og fedtfattige produkter fremstillet af friske råvarer, siger Dan Adamsen.

Tilbage

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies